Odoo Vs ERPNext

A vállalati erőforrás-tervezési ( ERP) megoldásokat olyan szervezetek használják, amelyek célja a vállalati műveletek strukturált és automatizált kereteken keresztül történő irányítása. Az Odoo és az ERPnext nyílt forráskódú megoldásként működő ERP-rendszerek, amelyeken a háttérben egy közösség dolgozik a felhasználók támogatásán.

GÖRGESS A FUNKCIÓKHOZ

Miért jobb az Odoo, mint az ERPNext?


Összehasonlításképpen az előbbi nagy- és kisvállalatok számára egyaránt alkalmas, míg az utóbbi leginkább kisléptékű környezetben működik. Ezenkívül az ERPNext esetében viszonylag kevesebb integráció lehetséges, mint a nagyobb integrációkat támogató Odoo esetében. Ráadásul az ERPNext támogató közössége kisebb az Odoo-hoz képest, mivel a terület szakértőinek kollektív csoportja globálisan kiterjedt. Továbbá az ERPNext támogató funkciói a webalapú, felhőalapú, windowsos és Mac-alapú szolgáltatásokra korlátozódnak, míg az Odoo az Android és iPhone/iPad támogatással az előbbi esetében említettek mellett.

Az Odoo rendelkezik egy weboldallal vagy online kiadással, amely a felhasználók számára az ERPNext szoftverből hiányzó funkciókban korlátozott platformot biztosít. Ezenkívül az Odoo a dobozból működik, és az ERPNext képességei korlátozottak az egyszerűbb műveletekhez. Ezenkívül az Odoo platformon fejlett testreszabást lehet végezni, amely segít abban, hogy bármilyen üzleti modellben működjön, ami az ERPNextben korlátozott.

ERPNext


Az ERPnext nagyon hasonlónak tűnik versenytársaihoz a nyílt forráskódú vállalatirányítási platformok terén. Ráadásul a szoftverhez való hozzáférés könnyű, amelyet python segítségével fejleszt egy erős közösség, amely az Odoo-hoz képest sokkal kisebb. Továbbá az ERPnext moduláris jellege segíti a modulok könnyebb testreszabását. Ezenkívül az ERPNextből hiányoznak az olyan funkciók, mint például a QR-kód támogatással történő értékelés, a szerződések kezelése, a szállítási ütemtervek, a teherszállítók integrációja, az automatizált időkövetés, amelyek az Odoo-ban láthatók. Ezenkívül a szoftver csak olyan vállalkozások számára alkalmas, ahol a műveletek könnyebbek és nem összetettek.

Az ERPNext csak webalapú és Mac számítógépen támogatott.

Odoo Enterprise


Az Odoo a legjobb ERP, amely mindenféle üzleti területre telepíthető, mivel testreszabhatósága és rugalmassága révén bármilyen vállalati működéshez igazodik. Ezenkívül az Odoo olyan funkciók listájával rendelkezik, amely a teljes üzleti műveleteket Omni-irányban lefedi. Továbbá, az Odoo, a nyílt forráskódú ERP a teljes üzleti műveletek irányításának fő moduljából és további kiegészítő modulokból áll, amelyeket a több mint 20000 tagot számláló, Odoo partnerekből, fejlesztőkből és egyéb támogató személyzetből álló Odoo közösség fejlesztett ki.

Az Odoo hatalmas alkalmazásai közé tartoznak az értékesítési, beszerzési, leltározási, marketing modulok, könyvelési, HR modulok, valamint az integrált CRM és számos támogató modul, amelyek tökéletesen alkalmasak a kisvállalatoktól a vállalati megoldásokig terjedő üzleti szervezetek kezelésére. Emellett az Odoo több mint 120 országban 5 millió felhasználóval rendelkezik, 2550 partnerrel és 25 500 alkalmazással az Odoo Apps-ban. Ezen túlmenően, bármilyen üzleti követelményhez, legyen az egy házon belüli, kis vagy nagyméretű, vállalati vagy szabadúszó, akik az üzleti növekedésre összpontosítanak, az Odoo a legjobb választás.

Az Odoo támogatja a webes, Mac, Android és iPhone/iPad alapú alkalmazásokat.

7+

millió felhasználó

120+

ország

2.550

partner

28.500+

app az odoo appban

Jellemző


Odoo
Vállalati
ERPNext
Általános
Több vállalat
Vállalatközi
Több pénznem
Több nyelv
Mobil eszközök támogatása
EDI (elektronikus adatcsere)
Készletgazdálkodás
Több raktár
Raktározási helyek (tárolók)
Készletfeltöltés
Készletfeltöltés
Szállítmányozói integráció
Készlet-kiválasztás
Készletszintek kezelése
Nem készletezett készlet
Készlet árlisták
Többféle változat
Többféle mértékegység
Automatikus UOM konverziók
Tételek/szériaszámok
Fel/le nyomon követhetőség
Tétel-kiválasztás
Sorozatszám-kiválasztás
Készletértékelés
FIFO
Mozgó átlag
Vonalkód támogatás
QR kód támogatás
Gyors vonalkód beolvasás (3rd Party eszköz nélkül)
Szállítási megjegyzések
Készlet átutalások
Leltárbeállítások

Ellátási lánc

 

Odoo Enterprise
ERPNext
Jellemzők
Beszállítók kezelése
Beszállítói árlista kezelése
Belföldi minőségellenőrzés
Drop Shipping
Beszerzési kérelmek (anyagkérés)
Beszerzési megbízások
Beszerzési jóváhagyási munkafolyamat
Szerződések/vásárlási megállapodások
Ajánlatkérés
Beszállítói önkiszolgáló portál

Gyártás


Odoo
Vállalati
ERPNext
Jellemzők
Többszintű BOM
BOM verziók
Termékek/Társtermékek szerint
Make-to-Order
Útvonalak
Részegységek
Egy darabjegyzék több termék változathoz
Anyagigénylés-tervezés
Gyártási naptár
Több ütemezési terv
Gantt-diagram ütemezés w/ Drag & Drop
Kanban tervezés
Munkamegrendelések egyesítése/felosztása
Véges kapacitás-tervezés
Végtelen kapacitás tervezése
Szállítási dátum számítás (visszamenőleges ütemezés)
Munkák nyomon követése
Munkarend/gyártási megrendelés
Munkamegrendelés műveletek
Munkautasítások a munkamegrendelésen
Üzenetek a munkamegrendelésen
Automatizált munkaidő-nyilvántartás
Alvállalkozói szerződés
Megmunkálás/javítás
Selejtezés
Leszállított költségbizonylat
Gyártási megrendelés költségszámítás
Tényleges termelési munka
Üzemi terminálok