Odoo vs Zoho CRM

Az ügyfélkapcsolati menedzsment (CRM) létfontosságú szempont az üzlet bevitelében a szervezet számára, ennek kezeléséhez a vállalatoknak hatékony és megbízható CRM platformokkal kell rendelkezniük. Az Odoo, amely egy egyablakos megoldás az összes üzleti igényre, a Zoho CRM pedig az üzleti tevékenységek rendszere.

GÖRGESS A FUNKCIÓKHOZ

Összehasonlítás - Odoo Vs Zoho CRM


Az Odoo teljes körű vállalatirányítási szoftverként működik, amely a cég működésének minden szegletét lefedi. Míg a Zoho CRM csak a CRM műveletekre, az értékesítésre, a könyvelésre és a projektmenedzsment műveletekre és a kapcsolódó műveletekre használható, ami az Odoo-hoz képest korlátozott. Továbbá, a Zoho CRM nem használható a kisvállalati tevékenységektől kezdve a kifinomult műveletekre. Ezzel szemben az Odoo testre szabható, hogy a vállalati műveletek bármelyik módjával foglalkozzon, bármilyen méretű vállalkozásban.

Az Odoo-nak van egy közössége, amely támogatja a platformot fejlesztéssel, további kiegészítőkkel, blogokkal és egyéb, az Odoo-val kapcsolatos szempontokkal, ami a Zoho-ból hiányzik. Emellett az Odoo közösség több mint 25 500 alkalmazást fejlesztett ki, amelyek segítik a felhasználókat a vállalkozásuk hatékony működtetésében. Ráadásul az Odoo közösségi kiadása ingyenes, ami alkalmas lesz a minimális felhasználóval és alkalmazottakkal rendelkező iparágak számára. Míg a Zoho CRM előfizetési díjas, és sokkal drágább, mint az Odoo vállalati kiadása, amely a kkv-k és a nagyvállalatok számára alkalmas.

Zoho CRM


A Zoho CRM egy 1996-ban kifejlesztett üzleti alkalmazás, amely 2004-ben kezdett el SaaS szolgáltatásokra összpontosítani. A Zoho CRM egy olyan alkalmazás, amely több mint 30 alkalmazást foglal magában a vállalat üzletviteli műveleteihez. Ezenkívül a platform online elérhető felhőalapú változatban, és mobil verzióval is rendelkezik az eléréshez. Továbbá a platform előfizetés alapján vehető igénybe, azonban kivétel van abban az esetben, ha a felhasználói limit 10 fő alatt van.

Ezenkívül a Zoho CRM-nek négy kiadása van, amelyek a felhasználó igényei alapján érhetők el, mint például a standard, a professzionális, a vállalati és a CRM plus. Itt az összehasonlítás a professzionális kiadáson történik.

15+

millió felhasználó

56+

ország

6

irodai helyszín

3.500+

alkalmazott

Odoo Enterprise


Az Odoo egy rendkívül moduláris, nyílt forráskódú vállalatirányítási szoftver, ahol egy-egy dedikált modul látja el a megfelelő funkciókat a vállalaton belül. Továbbá az Odoo-nak két kiadása van, amelyet a felhasználó igénybe vehet, az egyik a közösségi kiadás, amely ingyenes, és a hibákra korlátozódik, és nincs lehetőség testreszabásra. A másik a vállalati kiadás, amely tele van funkciókkal, és a végletekig testreszabható, azonban licencdíjjal jár.

Ezen túlmenően az Odoo működése főként a Te igényeidnek hosting aspektusától függ, ami történhet helyben, web hosting( dedikált szerver, megosztott szerver vagy felhő alapú) és Saas(Odoo online) formában. Ezenkívül a tárhelyek a Te igényeid és működési paramétereid alapján is figyelembe vehetők. Az Odoo gerince továbbá a közösség, amely Odoo fejlesztőkből, tanácsadókból, partnerekből és támogató személyzetből áll, akik a nap 24 órájában ott állnak a rendelkezésedre, hogy segítsenek az Odoo-val kapcsolatos kérdésekben. Továbbá, ez a közösség több mint 27 000 támogató alkalmazást fejlesztett ki, amelyek az üzleti műveletek speciális alkalmazásaihoz igazodnak, hogy a vállalatot a Te szabványaid szerint működtessék.

7+

millió felhasználó

120+

ország

2.550

partner

28.500+

app az odoo appban

CRM


Odoo
Enterprise
Zoho CRM
Leads Management
Leads Management
Leads pontozás
Deduplikáció
Árajánlatok
Leadek beszerzése
E-mailek integrálása
Kapcsolat űrlapok
Weboldal Call-To-Action
Tömeges importálás
Értékesítési csővezeték
Lehetőségek kezelése
Pipeline menedzsment
Pipeline szűrése várható/lezárási időpontok szerint
Hívások naplózása
Előre szkriptelt/automatizált következő lépések
Kapcsolatkezelés
Cégek
Kapcsolatok
Kapcsolatban lévő fényképek
Több kapcsolat cégenként

Értékesítés


Odoo
Enterprise
Zoho CRM
Árajánlatok
Árajánlatok
Árlisták
Árajánlat sablonok
eSignature
Online fizetés
Többféle mértékegység
Értékesítési megbízás
Értékesítési megrendelések
Számlázás
Ügyfél portál
Szállítási módszer integráció (költség+követés)
Előfizetés kezelése

Marketing


Odoo
Enterprise
Zoho CRM
Leads generálás
Tömeges levelezés
Webs to Lead Capture
Lead Tracking
Leads Nurturing
Események
Felmérések
blogok

Jelentés


Odoo
Enterprise
Zoho CRM
Jelentések
Tevékenység elemzés
Pipeline elemzés
Értékesítési elemzés
Számla elemzés
Értékesítési előrejelzések
Jutalékok
Ismétlődő üzlet
Jelentés motor
Dinamikus grafikonok
Dinamikus Pivot táblázat
Testreszabható műszerfal

Termelékenység & Használhatóság 

Termelékenység

Odoo
Enterprise
Zoho CRM
Termelékenység
VOIP integráció
Naptár integráció
Valós idejű csevegés
Lehetőség mezők hozzáadására
E-mailek
E-mail integráció
E-mail sablonok

Használhatóság

Odoo
Enterprise
Zoho CRM
Teljes webes felület
Mobil alkalmazás
Többnyelvű
Interfészek
API
Alkalmazások áruháza